Behendigheid (Agility)

gaia

Na het met goed gevolg afgerond hebben van de gehoorzaamheidscursus “voorbereiding voor behendigheid BB1” is het mogelijk deel te nemen aan behendigheid.

Toelatingscriteria

Wat is Behendigheid

Behendigheid en gezondheid

Bij de beginnerscursus worden eerst alle toestellen aangeleerd en wordt voor de handlers een begin gemaakt met de wissels.

Daarna volgen cursussen voor gevorderden om de technieken voor hond en handler verder te verfijnen, meestal meer gericht op de baas dan op de hond! Ook de baas moet ’trainen’, hij/zij moet leren de hond op het juiste moment duidelijke aanwijzingen te geven en een goede positie in te nemen. De training is erop gericht de vaardigheden van de hond en zijn baas te vergroten en de samenwerking tussen deze twee steeds verder te verbeteren totdat men uiteindelijk een echt “team” vormt.

buddhaBij behendigheid – net als bij elke andere sport – zijn tijd, geduld en in het bijzonder plezier de belangrijkste ingrediënten om het beste resultaat te krijgen. We stoppen nooit met leren en moeten niet de illusie hebben dat we alles weten. De perfecte hond of handler moet nog steeds geboren worden.

Voorwaarde voor succes is plezier in de sport en er is niets mooier dan een geweldig team te zien genieten van hun samenwerking.

Trainersteam Behendigheid

Er wordt in kleine groepen gewerkt onder leiding van gediplomeerde instructeurs (Stiching Agility Campus) en daartoe in opleiding zijnde stagiaires. Daarnaast volgen onze trainers regelmatig workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste trainingsmethodes.

Lessen

Alle lessen duren 1 uur en worden gegeven op zaterdag. Indien u besluit een cursus voortijdig af te breken, vindt er geen restitutie van cursus- of inschrijfgeld plaats, noch kunt u op een later moment de cursus vervolgen.

Er kan alleen worden ingeschreven voor een volledig cursusblok, niet voor separate lessen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden.