Trainersteam

Ons team bestaat uit trainers en stagiaires.

De trainers die voor de groep staan, hebben hun opleiding gevolgd bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding (O&O) en/of De Stichting Agilityclub.

De trainers bereiden de lessen voor en worden bijgestaan door stagiaires. De stagiaires bereiden onderdelen van de lessen voor en helpen de trainers bij het aanreiken van lesmateriaal en/of overnemen van een onderdeel van de les. Dit ligt aan het niveau van de stagiaire. In alle gevallen is er een trainer aanwezig voor supervisie.

Wat doen de trainers om up to date te blijven en zich te verrijken met informatie? Regelmatig worden er vergaderingen gehouden om de situaties te belichten die voor kunnen komen tijdens de lessen. Er wordt besproken hoe bepaalde lessen gegeven kunnen worden en uitgebreid en verbeterd kunnen worden.

Om te zorgen dat de trainers een team blijven wordt er regelmatig een trainersdag georganiseerd. Er wordt dan zowel theoretische als praktische kennis besproken en uitgevoerd. Er wordt veel geleerd op zo’n dag, die dan wordt afgesloten met lekkere hapjes en een drankje.

Regelmatig gaan trainers naar workshops en vervolgcursussen. Hierdoor blijven ze  op niveau lesgeven.

oeno