Wat doen wij

Het doel van Hondenclub De Roedel is om op een hondvriendelijke manier te werk te gaan.

De hond verwacht van de mens sturing en wederzijds respect. Hij zal zich, door zijn eigen natuur, alleen in zulke gevallen op zijn gemak voelen en van hem houden. Bij het opvoeden van een hond zal het draaien om één punt: “Kan ik samen met mijn hond zodanig functioneren in de maatschappij, dat het voor alle betrokkenen acceptabel is”.

De basis van onze cursussen is: fouten voorkomen, goed gedrag belonen en ongewenst gedrag negeren. In de cursus krijgt de baas tools aangereikt om succesvol met zijn hond te leren communiceren en krijgt hij de kans om hiermee tijdens de lessen ervaring op te doen. Er wordt veel aandacht besteed aan hoe het baasje omgaat met de hond en de socialisatie met andere honden van de hond.

Op ons omheinde terrein tussen Uithoorn en Mijdrecht start drie keer per jaar een cursus Gehoorzaamheid van 12 weken inclusief afsluitingsles met hondenspelletjes. Twee keer per jaar start er een cursus Behendigheid van 15 weken inclusief afsluitend toernooi.

Er zijn gehoorzaamheidscursussen voor puppen, jonge honden, groter wordende honden en ervaren top-dogs en cursussen behendigheid voor gevorderde sportieve honden en bazen. Met een pup kunt u op elk moment in het cursusblok instromen de puppencursus. Baas en hond zijn intensief bezig onder deskundige leiding.

Hondenclub De Roedel is aangesloten bij de Federatie Hondensport Nederland (FHN).

Alle lessen gehoorzaamheid duren 55 minuten, behalve de puppylessen, die duren 45 minuten.

Na afloop van de gehoorzaamheidsles is er alleen voor puppy’s, Jonge Honden-1 en Jonge Honden-2 5 minuten vrij spelen met leeftijdsgenoten.
Vanaf Elementaire Gehoorzaamheid A zijn we niet meer bezig met opvoeden, maar met trainen en wordt niet meer vrij gespeeld.

Kom op zondagochtend of woensdagavond langs op de Middenweg in Mijdrecht.

Regelmatig zijn er evenementen, zoals de jaarlijkse strandwandeling – met de hele roedel langs het strand racen, de kind-hond spelletjesmiddag, etc.

Wil je ook hondentrainer worden? Bel of kom langs.