Hondenpoep en hond aanlijnen

download de folderDe Ronde Venen

De beste vriend van een hondenbezitter is de hond. Hij zorgt voor plezier en levendigheid, maakt onderdeel uit van het huishouden en is een trouwe kameraad. Honden zorgen ervoor dat hun bazen meer lichaamsbeweging krijgen en sociale contacten hebben. Het is fijn om met de hond buiten te lopen. Dat kan ook prima in De Ronde Venen. De gemeente geeft honden graag de ruimte, maar wil tegelijkertijd voorkomen dat ze overlast veroorzaken voor anderen. De grootste ergernis is hondenpoep. Soms zorgen honden voor angst en irritatie.

Om ervoor te zorgen dat u en uw hond buiten kunnen genieten, en anderen hier geen last van hebben, zijn er drie belangrijke regels:

  • Elke hond moet in de bebouwde kom aangelijnd zijn
  • Honden zijn niet welkom op speelplaatsen voor kinderen
  • Degene die de hond uitlaat moet de hondenpoep opruimen

Hiermee houden we onze leefomgeving voor iedereen gezellig, gezond en schoon.

Er zijn gratis plastic hondenpoepzakjes beschikbaar gesteld. Deze kunt u afhalen op het gemeentehuis, de afvalbrengstations en de Servicepunten in Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.

Folder Hond aanlijnen en poep opruimen

Uithoorn

In Uithoorn moeten honden altijd aangelijnd zijn en overal moeten uitwerpselen worden opgeruimd. In de losloopgebieden en hondenroutes geldt hierop een uitzondering. Ook zijn op een aantal plekken honden niet toegestaan zoals op speelvelden.

Hondenbeleid Uithoorn